En viktig plats på kyrkmons skola är förstås matsalen.  Alla barn kommer dit och hämtar mat varenda dag.

Vi vet att på Kyrkmons skola gör Britt Marie mest sallad. Och dom som jobbar i matsalen tycker det är roligt att det kommer så många och äter där. Det serveras god sallad. Gullashsoppan och pannkakorna är extra goda. Och det finns två rum i matsalen.  Det är en stor matsal. Det får plats 122 personer i matsalen. 330 är det mesta som har ätit där. Dom har bytt möbler i matsalen för det ska få plats mer barn i matsalen. Den som bestämmer mest i köket  det är Faraiba. Dom som jobbar i matsalen äter klockan 10:00. Dom tycker att det är bra i matsalen. Ibland kan det bli lite trångt i matsalen. Dom leverar mat till Nivrena, Solede, Essvik, Njurunda friskola och Furubacken. Dom tycker att barnen sköter sig oftast bra fast dom springer ibland och då kan det lätt bli en olycka och någon kan bränna sig. Det bästa dom tycker med att jobba med i matsalen är att dom får träffa alla barn.

Dom börjar att jobba klockan  07:00. Sen gör dom iordning matvagnarna till andra skolor. Sen kommer en lastbil och hämtar alla vagnar med mat i och kör iväg dom till andra skolor.

Av Emil Lundgren och Fabian Sjölén